in en om de stal - mestklem purple packer_296x247De mestklem Purple Packer is de grote winnaar van de Horses Product van het Jaar-verkiezing, waarvan de uitreiking donderdagavond 6 maart 2014 in Hotel De Cantharel te Apeldoorn plaatsvond. Eerst sleepte dit product de award in de categorie ‘In en om de stal’ in de wacht en vervolgens ontving de Purple Packer ook de overallprijs. “Ik ben een beetje overrompeld”, aldus de verraste winnaar J. de Visser.De Purple Packer is een eenvoudig aan en af te koppelen aanbouwdeel voor een mini loader of heftruck om stallen uit te mesten zonder enig handwerk. Het maakt een stal van circa twaalf vierkante meter met een week stromest bezemschoon in één werkgang. De Purple Packer, aangeboden door Stal de Visser te Woensdrecht, zorgt voor een grote arbeidsbesparing. Vooral de jury was erg te spreken over dit product, omdat deze mestklem de lichamelijke belasting van stalmedewerkers flink verminderd. “Ik wist wel dat ik een product had dat op innovatief vlak hoog zou scoren. Aan de andere kant had ik voor mezelf bedacht dat ik qua publieksstemmen niet zo hoog zou eindigen. Er zijn natuurlijk niet zoveel mensen die een mestklem kunnen en willen gebruiken”, legt De Visser uit. “Ik ben zeer verrast en zeer zeer blij met deze prijs. Heel erg bedankt.”


publieksprijs - harrys horse beenbeschermers_296x247PublieksprijsDe publieksprijs ging naar de Harry’s Horse Beenbeschermers Elite-R Grand Prix. Deze beenbeschermers, met als hoofddoel comfort en bescherming voor het paard, kregen de meeste stemmen van het publiek. De Beenbeschermers Elite-R Grand Prix worden gekenmerkt door een perfecte anatomische vorm, die zorgt voor maximaal comfort en een optimale positionering en aansluiting op de benen van het paard.


supplementen - equilin_296x247Categorie SupplementenHet ‘normale volledige rantsoen bestaande uit ruw- en krachtvoer’ voldoet geregeld niet volgens veterinair Annette van Weezel Errens. Daarom ontwikkelde zij een product dat de ontbrekende essentiële voedingsstoffen aanvult: EquilinBASIC. Hiermee behaalde ze de winst in de categorie ‘Supplementen’. EquilinBASIC bevat vitamine E, magnesium, MSM, omega 3 (DHA en EPA), essentiële aminozuren en probiotica en vangt de gifstoffen geproduceerd door schimmels weg.


voerbenodigdheden - pavo SpeediBeet_296x247Categorie Voer(benodigdheden)Pavo SpeediBeet zegevierde in de categorie ‘Voer(benodigdheden)’. Deze vorm van ruwvoer, gemaakt van ontsuikerde en melassevrije bietenpulp vlokken, sprak de jury erg aan. Speciaal is dat Pavo SpeediBeet geschikt is voor álle paarden vanwege het lage suikergehalte, de langzaam vrijkomende energie, de ondersteunende darmwerking en de gemakkelijke opname. De vlokken zijn in tien minuten te weken in warm én koud water.


veiligheid - horka condor_296x247Categorie VeiligheidIn de categorie ‘Veiligheid’ sleepte de Horka Veiligheidshelm Condor de award in de wacht. Deze goedgekeurde veiligheidshelm verzekert de ruiter van optimale veiligheid en heeft de certificeringen CE, TÜV, GS, EN 1384/AL:2012. De vederlichte Condor heeft naast een perfecte pasvorm een zeer goede ventilatiemogelijkheid. De jury was zeer te spreken over dit product en noemde het een goede cap voor een nette prijs.


uit de zadelkamer overig - whis_296x247Categorie uit de zadelkamer – overig Het draadloze instructiesysteem WHIS haalde flink wat publieksstemmen binnen en bleef ook bij de jury niet onopgemerkt. Zodoende eindigde dit product op de eerste plaats in de categorie ‘Uit de zadelkamer – overig’. Het systeem bestaat uit een zender en ontvanger met een continue open verbinding tussen de instructeur en ruiter. WHIS geeft tot 250 meter afstand de spraak van de instructeur door zonder ruis, storing of vertraging.


uit de zadelkamer zadels - BR zadeldek sublime_296x247Categorie uit de zadelkamer – zadelsHet BR Airflow zadeldek Sublime schreef de categorie ‘Uit de zadelkamer – zadels’ op naam. Dit zadeldek kreeg veel stemmen van de consument en viel ook bij de jury positief op. De innovatieve en anatomisch gevormde Airflow rugnaad zorgt ervoor dat de luchtdoorstroming wordt bevorderd en het risico op schoft- en/of rugletsel wordt gereduceerd. De schokabsorberende vulling zorgt voor een optimale drukverdeling.


Compressiepak_296x247Categorie verzorgingIn de categorie ‘Verzorging’ eindigde 360 equestrian compressiepak vooraan. De compressietechniek stamt oorspronkelijk uit de humane revalidatiewereld en 360 equestrian heeft dat vertaald naar een pak voor het hele paard. Door middel van ritsen is het pak aan te trekken bij een paard. De bloedcirculatie zal hierdoor op gang gebracht worden, met name als een paard stilstaat. Het compressiepak is bijvoorbeeld te gebruiken tijdens transport of revalidatie, maar ook na intensieve inspanning.


weide - meerdraadse doorgangsset_296x247Categorie weideDe zeer eenvoudig te bedienen alles-in-één meerdraadse doorgangsset van Gallagher heeft gewonnen in de categorie ‘Weide’. Deze compacte doorgangsset biedt een handige oplossing voor vrijwel elke doorgang, omdat deze op elke gewenste breedte is aan te passen tot maximaal zes meter breedte. Dit product kreeg een goede waardering van de jury én van het publiek.


kleding - Fildonna_296x247Categorie kledingIn de categorie ‘Kleding’ is de rijlaars Fildonna gekozen tot winnaar. Deze laars, aangeboden door Drunens Ruiterhuis, is ontworpen en wordt gemaakt in Italië door De Niro Boot. De laars heeft een rits aan de achterzijde die is ingelegd met elastiek. Hierdoor heeft de Fildonna laars een gemakkelijke pasvorm en is maatwerk uitgesloten. Dit product kreeg veel publieksstemmen en scoorde ook bij de jury heel netjes, voornamelijk wegens de prijs-kwaliteitverhouding.


Uitleg

De tweede editie van de verkiezing op het gebied van hippische producten ging 5 december van start. Deze verkiezing is georganiseerd door Eisma Horsesmedia, uitgever van onder meer Bit, Dressuur en De Paardenkrant, en mede mogelijk gemaakt door Hotel De Cantharel in Apeldoorn. Vanaf 5 december 2013 tot en met 31 januari 2014 konden paardenliefhebbers stemmen op hun favoriete producten. In februari kwam de jury bijeen om de producten te beoordelen. Deze jury bestond uit Rob Ehrens (bondscoach springen), Tessa van Daalen (hippisch journalist), Gijs Bartels (eigenaar Academy Bartels), Olga Dansen (voerconsultant VoerVergelijk.nl), Saskia Heijkants (Flexchair-ruitertrainer) en voorzitter Carolien Tesselhof (projectmanager Eisma Horsesmedia). Dit tezamen leidde fiftyfifty tot de winnaars.

Winnaars ruiterarrangement

Stallen-cantharel-300x214Eisma Horsesmedia heeft onder de stemmers van de ‘Horses Product van het Jaar Award’ en de ‘Horses Ruitersportwinkel van het Jaar Award’ vier ruiterarrangementen bij Hotel De Cantharel in Apeldoorn verloot. Dit arrangement ter waarde van 250 euro bestaat uit:- Een overnachting voor twee personen- Diner met live-cooking- Ontbijt- De mogelijkheid om twee paarden mee te nemenDe winnaars zijn:Herbert FrelingRianne de GrootPatty HauzerMiranda FontaineDe winnaars ontvangen persoonlijk bericht.Bron: Horses