www.sushilla.nlEquestrainee is de grote winnaar van de Horses Product van het Jaar-verkiezing. Dat werd 11 februari 2016 bekendgemaakt op de uitreiking in het Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel. Met dit online logboek registreert de ruiter trainingen, wedstrijden en doelen om zo bewuster te gaan rijden en deze te evalueren met de trainer en/of coach.

De trainer en/of coach kan op afstand feedback geven. Voor trainers, opleidingen, maneges en stallen is zelfs een op maat gemaakt dashboard te beheren om zo op afstand te evalueren en statistieken in te zien van de pupillen. In het logboek is het mogelijk YouTube-filmpjes, protocollen of andere bestanden te delen. Equestrainee werd bijzonder goed gewaardeerd door zowel de jury als een schare trouwe fans. De winnaars Sushilla Kouwen en Ronald Weerwag waren blij verrast met de overwinning. Kouwen: “Ik sta te trillen op m’n benen. Ik had het helemaal niet verwacht, maar het is supertof. We zijn hartstikke blij met deze prijs. Ik zei het al eerder, iedereen heeft een prachtig product. Sorry dat wij er met de winst vandoor gaan. We hebben veel drive om verder te gaan met ons product en zo meer ruiters er verder mee te helpen. Bedankt jury dat jullie in ons product geloven en dank aan alle mensen die op ons product gestemd hebben.”

Equestrainee won eerst al de award in de categorie ‘Diensten’. De PAARDEN OPPAS SERVICE eindigde in deze rubriek als tweede en 2FITHorses Bit-Fitting als derde.

Categorie Voer

Pack Triple P rechtsPavo TopSport ging er in de categorie ‘Voer’ met de winst vandoor. Veel sportpaarden krijgen te weinig eiwit binnen, waardoor ze het werk onvoldoende aan kunnen en spieropbouw achter blijft. Samen met DAP Bodegraven is Pavo TopSport ontwikkeld. De nieuwe muesli topping voor paarden die écht hard werken, en voor paarden die niet op de wei komen en matig ruwvoer krijgen. Dit powervoer bevat maar liefst 20% hoogwaardig eiwit uit soja voor spieropbouw en 18% olie voor duurenergie. “Ik ben heel blij dat dit product ontwikkeld is met DAP Bodegraven en Merel Blom.”

De tweede plaats ging naar Marstall Faser-Light en de derde plaats naar HAVENS BRIX.

Categorie Supplementen

6 Supplementen - equilin balancer (Medium)EquilinBALANCER won met de hoogste waardering van zowel de paardenliefhebbers als de jury de award in de categorie ‘Supplementen’. Dit supplement is ontwikkeld voor paarden die niet veel beweging krijgen en voornamelijk ruwvoer eten. Het komt in Nederland veel voor dat ruwvoer niet volledig is. Alleen ruwvoer is dan onvoldoende voor het paard en zal moeten worden aangevuld. Dit kan met krachtvoer, maar dit geeft in de meeste gevallen te veel energie. Een hoog geconcentreerd vitamine- en mineralensupplement als BALANCER biedt dan uitkomst. “Kwaliteit van de grondstoffen en dosering maken ons supplement uniek.”

Subli Omega 369 Mix eindigde als tweede, Metazoa Superfit Broxxx als derde.

Categorie Schoeisel

5 Schoeisel - De Niro Dressagio (Medium)In de categorie ‘Schoeisel’ kwam De Niro riding boot Dressagio collection als sterke winnaar uit de bus. De elegante rijlaarzen van De Niro zijn gemaakt van topkwaliteit sterk Italiaans kalfsleder. De Dressagio rijlaarzen hebben standaard een harde buitenkant en een zachte binnenkant voor meer contact. De schachten van deze rijlaarzen zijn gemaakt van brushed leder. De hoogglans afwerking zorgt voor een chique uiterlijk. De top Rondine met Swarovski Stardust en de bijbehorende ITA teenkappen maken de rijlaarzen af.

SERGIO GRASSO Incanto rijlaars werd tweede. Als derde eindigde Mouillère.

Categorie Kleding

3 Kleding - manfredi airflow jacket (Medium)In de categorie ‘Kleding’ is de Manfredi Airflow Jacket gekroond tot winnaar. De wedstrijdjas van het Spaanse merk Manfredi is speciaal gemaakt om ruiters ‘cool’ te houden tijdens wedstrijden. Het jasje is gemaakt van een combinatie van twee materialen. Het ene materiaal zorgt voor elasticiteit en pasvorm. Het tweede materiaal, het gaas, is te vinden op de rug, zijkant en de mouwen en zorgt voor een optimale lichaamstemperatuurregeling. Net als de andere wedstrijdjasjes van Manfredi heeft ook het Airflow jasje een verwisselbare kraag waarmee ruiters en amazones steeds met een andere look op wedstrijd kunnen verschijnen. “We hadden gehoopt te winnen, maar niet verwacht. We hebben geruchte concurrentie, maar we hebben een innovatief en mooi product dat heel mooi afkleedt.”

De armband van paardenhaar van Paardenhaarsieraad.nl kwam op de tweede plaats, gevolgd door euro-star damesrijbroek Miley.

Categorie Veiligheid

Climatrole persbericht.inddDe categorie ‘Veiligheid’ is gewonnen door de ANKY Technical Boots met Climatrole Technology. De Technical Boots zijn uitgevoerd met aluminium dispensers om warmte te verzamelen en snel af te voeren via de geperforeerde Neopreen binnenkant met technische coating. Het aluminium blijft koel aanvoelen tijdens dit proces doordat de gaatjes binnenin natuurlijke convectie bevorderen. Doordat de buitenstof een metaalfilm coating heeft ontstaat door de beweging afvoer van warmte. De Technical Boots kunnen in de wasmachine gewassen worden zonder dat de functie verloren gaat. “Heel blij met deze mooie prijs.”

Klick and Ride eindigde als tweede, de derde plek was voor de Safe clip.

Categorie Verzorging

10 Verzorging - hidez compressiepak (Medium)In de categorie ‘Verzorging’ was het Hidez compressiepak het winnende product. Bij mensen wordt de compressietechniek in kleding al jaren toegepast. Hidez heeft als eerste ter wereld een volledig pak ontwikkeld voor een paard. Voordeel van het pak ten opzichte van de Hidez kousen is dat het ook hoger in de benen goed werkt en dat afzakken niet mogelijk is. Het is zo dun en uiterst ademend dat er geen oververhitting ontstaat. Door de druk die compressieproducten genereren worden vocht en afvalstoffen in de benen naar boven geleid. Hiermee creëer je een betere afvoer van het weefselvocht zodat herstel sneller mogelijk is.

De EQUINE LEGCOOLER bezette de tweede plaats, de Hidez compressiesokken eindigden op nummer drie.

Categorie Uit de zadelkamer – overig

7 Zadelkamer overig - whis (Medium)WHIS The Competition instructieset is verkozen tot winnaar in de categorie ‘Uit de zadelkamer – overig’. Deze WHIS is in samenwerking met topruiters speciaal voor de veeleisende wedstrijdruiter ontwikkeld. Iedere instructieset is uniek aan elkaar gekoppeld. Deze ‘private connection’ technologie regelt bij gebruik op wedstrijd volautomatisch dat de instructeur altijd een afgeschermde privéverbinding met de ruiter heeft. ‘The Competition’ heeft ook een terugpraatfunctie.

Het leren halster van EQU-ALL bezette de tweede plek, gevolgd door King’s Horses Biothane Hoofdstel.

Categorie Uit de zadelkamer – zadels

8 Zadelkamer zadels - FREEJUMP SOFTUP PRO (Medium)In de categorie ‘Uit de zadelkamer – zadels’ kwam de FREEJUMP Soft’Up Pro als beste uit de bus. De eigenschappen van deze innovatieve stijgbeugel zijn veiligheid, prestatie, comfort, weerstand en betrouwbaarheid. De stijgbeugel is gemaakt van gehard verenstaal met een extra hoge mechanische weerstand. De gepatenteerde flexibele buitenarm van Elastollan® helpt de voet vrijkomen tijdens een val. De voetzool is voorzien van exclusieve, antislip noppen van LOOK Cycles® Technologie.

Op nummer twee kwam de TopFit Horsewear dressuursingel Anatomic Fit en op drie de verwisselbare zadelsieraden.

Categorie In en om de stal

2 In en om de stal - Gallagher S10-30-degree (Medium)Het op zonne-energie werkende schrikdraadapparaat Gallagher S10 eindigde vooraan in de categorie ‘In en om de stal’. Het schrikapparaat is snel te installeren en kan makkelijk op elke locatie geplaatst worden. Het apparaat kan 360 graden draaien voor een goede plaatsing richting de zon. De S10 blijft werken in alle weersomstandigheden en kan drie weken zonder zonneschijn. De waterbestendige behuizing heeft een ingebouwde bliksembeveiliging. “Absoluut blij!”, aldus de tevreden winnaar.

De ATEC – Starline Diamond Marathon Aluminium werd tweede en de AQI 3600 Icelander Aqua Trainer bezette de derde plaats.

Categorie Opleidingen

4 Opleiding - cursus gebitsverzorging (Medium)De categorie ‘Opleidingen’ is gewonnen door de Cursus Gebitsverzorging. Deze, in Europa unieke, cursus leidt mensen op een wetenschappelijk onderbouwde en verantwoorde manier op om problemen in de paardenmond te herkennen en te behandelen. Paarden worden zo verlost van pijnlijke problemen en het gebruik van het paard is voor ruiters dan wel menners een stuk aangenamer. In de cursus zitten 3 dagen theorie en 9 praktijkdagen. Maximaal 6 cursisten worden zeer intensief begeleid door Peter Helthuis, gecertificeerd dierenarts gespecialiseerd in de paardentandheelkunde. Peter Hulthuis: “Ik had er eigenlijk niet op gerekend. Er zijn veel goede initatieven, ik ben niet de enige. Ik juich zelf natuurlijk wel het hardste.”

Centrum Dry Needling – Andrea Schachinger eindigde als tweede, de derde plek was voor de Neo-Classical School for the Art of Horsemanship (NCSAH).

Ondernemersprijs

topfit horse shopDe ondernemersprijs is gewonnen door Anne-Claire Bongers-de Gunst van Topfit HorseShop. De ondernemersprijs is voor een ondernemer die de markt op een knappe manier weet te veroveren en veel passie voor het vak heeft. Deze onderneemster heeft een webshop met een eigen lijn met daarin onder meer door haarzelf ontwikkelde producten. Bij de ontwikkeling van deze producten heeft zij welzijn hoog in het vaandel staan. “Ik ben helemaal verrast. Ik vind het fantastisch, ik had het niet verwacht. Ik werk er wel heel hard voor. We doen ons best en we hebben een grote stap gemaakt met onze winkel. We hebben voor veel klanten en professionals het verschil kunnen maken.”


Uitleg

In deze vierde editie van de Horses Product van het Jaar verkiezing op het gebied van hippische producten en diensten zijn maar liefst 76 producten, 8 diensten en 5 opleidingen ge[eerd, onderverdeeld in 11 verschillende categorieën. De verkiezing is georganiseerd door Eisma Horsesmedia, uitgever van onder meer Bit, Dressuur en Paardenkrant-Horses.nl, en mede mogelijk gemaakt door Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel.
Vanaf 27 november 2015 tot en met 4 januari 2016 konden paardenliefhebbers stemmen op hun favoriete producten en diensten. Begin januari kwam de vakjury bijeen om de producten en diensten te beoordelen. Deze jury bestond uit Eisma Horsesmedia-hoofdredacteur Dirk Willem Rosie, dierenarts Frank van Leeuwen, dierfysiotherapeut Gisella Bartels, voedingsdeskundige Nicole Slijkerman en bondscoach paradressuur Joyce Heuitink. Deze stemmen tezamen – paardenliefhebbers 30% en vakjury 70% – leidde tot de winnaars.

Alle producten nogmaals bekijken? Zie www.horsesproductvanhetjaar.nl

Winnaars ruiterarrangement

Eisma Horsesmedia heeft onder de stemmers van de ‘Horses Product van het Jaar Award’ en de ‘Horses Ruitersportwinkel van het Jaar Award’ vier ruiterarrangementen bij Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel verloot. Dit arrangement bestaat uit:
– Een overnachting voor twee personen
– Diner met live-cooking
– Ontbijt
– De mogelijkheid om twee paarden mee te nemen

De winnaars zijn:
Britt Landman
Erika Nijboer
Richard Verduyn Lunel
Rosemarie Res

De winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Bron: Horses.nl